Digital Detox

60 minuter – 250 kr per session

Spenderar du mycket tid vid din telefon eller dator? Många av oss spenderar flera timmar om dagen vid en skärm, men hur påverkar det oss? Du tränar din förmåga att vara utan skärmar och får med dig övningar för att fortsätta träna hemma. Vi tar upp nackdelar med att använda skärmar och hur vi kan ändra vårt livsmönster och bjuda in naturen för att kunna få mera avkoppling än uppkoppling. 

Vill du ägna dig mer åt sånt som du tycker om men känner inte att du har tid till det? Ofta handlar det inte om hur mycket tid vi har, utan vad vi gör med vår tid.

Många spenderar väldigt mycket tid vid skärmar och detta kan enligt forskningen skapa en tillvaro där vi upplever att vi hela tiden måste vara uppkopplade och dessutom motsvara den bild av samhället som vi tar del av på sociala medier. Det finns också forskning som visar att det blå ljuset från skärmarna stör vår naturliga känsla för natt och dag. Men hur påverkar det oss i det långa loppet?

Hur går det till?

Vi träffas i grupp om 5-6 deltagare en gång i veckan och varje träff har ett tema. Du får också med dig övningar som du kan träna på hemma för att minska användningen av skärmar i vardagen. Passar dig som vill minska användandet av skärmar men inte kommer igång själv.